02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

»Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni«.

Teden otroka vsako leto tudi obeležimo v vrtcu. Letos nas je vodila tema »ODGOVOR JE POGOVOR«. V letošnjem letu se je Teden otroka povezoval s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Tema »Odgovor je pogovor« je združevala praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka. Tokrat mladim pošiljajo prav posebno VIDEO POSLANICO, ki pa si jo lahko ogledate s klikom na tale link: https://youtu.be/oNbRpJyrLhQ.

Strokovne delavke smo tako v tednu otroka, ki je trajal od 5. 10. 2020 do 9. 10. 2020, pripravile različne  dejavnosti za otroke. Tako smo prvi dan posvetili glasbeno-plesnemu dopoldnevu, katerega smo izvedli v telovadnici. Tekom tega je vsaka skupina imela pripravljeno točko, ki jo je predstavila svojim vrstnikom. Dopoldan smo si polepšali tudi z poslušanjem glasbe in spontanim plesom ob njej. Z pripravljenimi glasbeno-plesnimi točkami smo naslednji dan nastopili na kulturni proslavi ob otvoritvi prenovljenih prostorov vrtca. Sredo smo namenili jesenskim ustvarjalnim delavnicam, ki pa smo jih zaradi slabega vremena bili primorani izvesti v notranjih prostorih. Otroci drugega starostnega obdobja so obiskali grad in si ogledali razstavo.

V četrtek smo si skupaj s prvo triado šole ogledali predstavo z naslovom Palčica, gledališča KU-KUC. Otroci so se v predstavo popolnoma vživeli in si jo z veseljem ogledali. Predstava nam je dala vedeti, da je v življenju pomembno, da imamo dobro in veliko srce in da na koncu vedno zmaga poštenost. Ker pa smo že prešli na letni čas jesen, nas pa je zadnji dan v tem tednu obiskala »tetka Jesen«, ki pa se je najavila s prav posebnim obvestilom, katerega je prejela vsaka skupina. »Tetka Jesen« je obiskala prav vse skupine, jim predstavila jesenske plodove, zapela jesenske pesmice in jim tudi predstavila glasbeno pravljico Razbita buča. Otroci so ji lepo prisluhnili, jo sprejeli in si skupaj obljubili, da se naslednje leto spet vrne.

Zapisala: Mateja Gjergjek, dipl. vzg.

Dostopnost