02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

20. novembra 1959 je bila sprejeta Deklaracija Združenih narodov o otrokovih pravicah in leta 1989 Konvencija o otrokovih pravicah. Omenjeni dan smo v vrtcu OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova obeležili na prav poseben način. Na pobudo Liste SKUPAJ – Urške Mauko Tuš, ki je vrtcu Negova donirala 1000 evrov, smo pripravili krajšo kulturno prireditev, v kateri so glavno vlogo imeli naši otroci. Od najmlajših do najstarejših skupin so nastopali s plesnimi in pevskimi točkami ter deklamacijami. Med posameznimi nastopi so še posebej povedali tiste njihove pravice, za katere mislijo, da so zanje najpomembnejše. Za nas, zaposlene v vrtcu, je vsekakor ena izmed osnovnih izhodišč našega poslanstva Deklaracija o otrokovih pravicah, v kateri je med drugim zapisano:
»Za popoln in skladen razvoj osebnosti sta otroku potrebna ljubezen in razumevanje.« (OZN, Deklaracija o otrokovih pravicah, 1959, 6. načelo).

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo gospe Urški Mauko Tuš in članom njene liste za donacijo ter vsem povabljenim, ki so se udeležili našega dogodka.

Utrinke iz prireditve najdete v galeriji.

      Zapisala Katja Potočnik

Dostopnost