02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

DRAGI NAŠI OTROCI!

Vse, kar moram vedeti o tem, kako je treba živeti,
kaj je treba početi in kakšen moraš biti,
sem se naučil/a že v vrtcu.
Modrost me ni čakala na vrhu planine
po dolgotrajnem vzponu šolanja,
ampak na otroškem igrišču.

Tam sem se naučil tole:
Vse deli z drugimi. Igraj pošteno.
Ne tepi ljudi. Vsako stvar vrni tja, kjer si jo našel.
Počisti za seboj. Ne jemlji stvari, ki niso tvoje.
Opraviči se, če koga prizadeneš.
Preden začneš jesti, si umij roke…..

(Robert Fulghum)

 

Leto je naokoli… Letošnje je bilo še za malenkost krajše kot pretekla leta. Ampak vseeno je bilo lepo. Trudile smo se, da ste se v vrtcu počutili varno in sprejeto, s pravo mero svobode in neodvisnosti. Preko igre ste pridobivali znanja, samozavest, samostojnost in odgovornost.

Pred vami so poletne počitnice…. Izkoristite te trenutke in bodite svobodni kot ptice, poletite do mavrice, igrajte se, tekajte, skačite, se smejte in veselite se, kajti septembra se vam odpira pot iskanja in ustvarjanja novih znanj.

Dragi bodoči prvošolci!

Ne pozabite na pravljice. Na škrate, princeske in prince, kralje in kraljične in seveda čarovnice, ki vam, so vam in vam bodo burile domišljijo.

Bodite to kar ste. Ker takšni kot ste, ste ravno pravšnji. Čudežni, topli, iskreni, vedoželjni, igrivi, polni smeha in nalezljive radosti.

Vzgojiteljice vam na novi, šolski poti želimo veliko osvojenih znanj in spretnosti, sklepanja novih prijateljstev  ter veselja v šolskih klopeh. Po tihem pa si želimo, da nas včasih v našem vrtcu obiščete, nas stisnete v objem in odhitite novim dogodivščinam naprej.

Staršem, ki še imate in tistim, ki ste imeli vključene otroke v naš vrtec, pa se iz srca zahvaljujemo za zaupanje.

 

Negova, 17.6.2020                                                                               Vzgojiteljice vrtca Negova

Dostopnost