02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Naš vrtec se je obdal s pisanimi jesenskimi listki. Jesen nam je prinesla veliko pestrih dejavnosti, novih idej in navezovanja prijateljskih odnosov. Preko zanimivih in pestrih dejavnosti smo si popestrili jesenske dni. Po motivih zgodbic z jesensko tematiko so otroci ob glasbi plesali ter ustvarjali njim lastne koreografije. Spoznali smo tudi, da nas je narava bogato obdarila s svojimi plodovi, katere so otroci skrbno prinašali v vrtec, jih spoznavali in se o njih pogovarjali ter jih raziskovali z vsemi čutili. Naš vrtec se nahaja na hribu, obdan z prelepo naravo, zato imamo še večjo priložnost biti v stiku z naravo. V vrtcu smo se podali v raziskovanje jeseni, značilnosti letnega časa jesen ter spoznavanje jesenskih plodov in pridelkov. To je tudi priložnost, da so otroci doživeli tisto res pravo jesensko vzdušje in se preko igre naučili marsikaj novega, se igrali v naravi in z naravo. Ob tem so navezovali prijateljske odnose in se povezovali med seboj. Veliko so raziskovali naravo okrog vrtca in v širši okolici.  Na sprehodu so  zelo uživali, opazovali naravo, se ob tem pogovarjali, poslušali petje ptic, igrali gibalne in rajalne igre ter premagovali gibalne ovire.

Zaradi ukrepov Vlade Republike Slovenije  glede preprečevanje širjenja koronavirusa, pa se nam je žal pripetilo, da so se vrtci zaprli in se v vrtcu izvaja samo dežurno varstvo. Tako je večina otrok in strokovnih delavk ostala doma. Želimo si, da otroci tudi doma še naprej raziskujejo ta jesenski čas in veliko časa preživijo na prostem, v naravi , gozdu,…

Želimo pa si, da se epidemiološka slika v naši Sloveniji čimprej izboljša in se ponovno odprejo vrata vrtcev. Kajti želimo si toplih objemov naših otrok in igre z njimi. Lep jesenski pozdrav vsem našim otrokom in njihovim staršem.

Zapisala:

 Brigita Pal, vzgojiteljica predšolskih otrok-pomočnica vzgojiteljice

 

Dostopnost