02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Jesenski čas je za nekatere otroke v prvem starostnem obdobju pomenil začetek poti, ki jih je prvič vodila skozi vrtčevska vrata. Prav tako pa so se nekateri prvič seznanjali z različnimi dejavnostmi, ki so bile ustvarjalno obarvane in odete v barve jesenskega časa in njegove čudovite spremenljivosti.

Z otroki smo doživljali spreminjanje narave skozi likovne dejavnosti v katerih so otroci vidno uživali in hkrati razvijali vsestransko ustvarjalnost. Skozi suhe slikarske tehnike so nastale prve risbe. Barvice, voščenke in barvne krede so postale vsakodnevne spremljevalke našega vrtčevskega vsakdana. Prav tako smo veliko dejavnosti namenili mokrim slikarskim tehnikam, kjer so otroci uživali v packanju in nanašanju različnih barv. Prstne barve so bile še posebej zanimive. Ustvarili smo čudovite krošnje dreves in ekološke sveče na lesenih kolutih. S tempera barvami smo ustvarili prijazne duhce, ki krasijo igralnico. Z lepljenkami smo poustvarili jesenske plodove in nekatere živali.  Čudenje in veselje otrok je žarelo tudi skozi naše oči, saj smo na ta način strokovne delavke tlakovale njihove prve korake v svet ustvarjalnosti, ki jih bodo spremljali v prihodnosti.

V današnjem času, ko je epidemiološka slika slaba in se izvaja samo dežurno varstvo, imajo spomini na dejavnosti s celimi skupinami še posebno čustveno težo. Optimistično zremo v prihodnost, ki mam bo vrnila vse tisto, kar smo še pred časom jemali za samo po sebi umevno.

Naše prve ustvarjalne vrtčevske dogodivščine pa lepo povzamejo besede, ki jih je zapisala pisateljica Miriam Rockness.

 

» Otroštvo je jutro ustvarjalnosti.

Otroci so sprejemljivi za vse čudeže sveta, ki se širi pred njimi.

Zanje je vsaka stvar sveža, nova in žareča.«

 

 

 

Zapisala dipl. vzg. Valerija Tratnik

Dostopnost