02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Vrtec Negova je dne 1.9.2019 začel pisati novo zgodbo življenja Priključili smo se k osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova. Po letu in pol skupnega delovanja ugotavljamo, da se v vrtec vključuje vedno več otrok, ki nam dajejo nova upanja in potrditev, da delamo dobro, uspešno in strokovno. Seveda pa naš vrtec, tako kot vsak, potrebuje svoj logotip. Odločili smo se, da bomo logotip vrtca oblikovali po pobudah in mnenjih naših otrok. Z otroki smo se veliko pogovarjali o našem vrtcu, našem kraju, kaj si želijo, kako se počutijo… Želijo si marsikaj:

– da bi virus zavedno zapustil naš vrtec,

– da bi imeli več prostora,

– naš vrtec je v naravi, na bregu,

– da bi naš vrtec povečali,

– naj na naš vrtec vedno sije sonce,

– naj bo v vrtcu vedno polno smeha, igre in zabave,…

V vrtcu se vsakodnevno veliko ustvarja, slika, riše, reže… Zato je bila edina pravilna odločitev, da bodo logotip vrtca ustvarili naši otroci. Pridno in ustvarjalno so slikali, risali in barvali. Tako je nastal logotip vrtca, na katerega smo zelo ponosni. Prikazuje naš vrtec, ki stoji na sončnem hribu in je obdan s prelepo naravo, obiskujejo pa ga veseli in igrivi otroci. V veliko zadovoljstvo in ponos nam je, da smo naše otroke vključili v oblikovanje in nastanek logotipa, ter da odraža vse nas.

Pri dokončnem oblikovanju logotipa pa smo se povezali tudi s sodelavcem, ki poučuje na šoli. Učitelj likovne umetnosti, gospod Samo Zelko je prispeval k dokončni podobi logotipa, za kar smo mu zelo hvaležni.

»Ne v strahu in trepetu, temveč z ljubeznijo in dobroto in z velikim veseljem razumevanjem moramo vzgajati in se zavedati: dobrota je sonce, ki daje rast.« (misel dr. Antona Trstenjaka)

Zapisala: Brigita Pal, vzgojitelj predšolskih otrok- pomočnik vzgojitelja.

Dostopnost