02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Mesec marec je za ženske in mame najlepši mesec. Je pričetek pomladi, je čas ko nas narava vsak dan preseneča in nam obogati naš vsakdan s soncem in barvami. Mesec marec pa je tudi čas, ko praznujemo dan žena in materinski dan.  Pomen vseh žensk, še posebno pa vseh mamic je v naši družbi zelo velik. Zato je prav, da jim namenimo poseben dan in jim pokažemo, kako so nam pomembne in kako so ljubljene. Za vsakega otroka je mama najpomembnejša oseba v njegovem življenju. Je varno zavetje, polno ljubezni in potrpežljivosti. V mesecu marcu smo v oddelkih drugega starostnega obdobja   namenili veliko pozornosti pomenu družine za vsakega otroka. Otroci so pripovedovali o  svoji družini, peli pesmice, likovno ustvarjali na temo moja družina in seveda pripravili darilca za svoje mamice. Ljubezen, veselje in radost, ki napolnjujejo otroška srca, so pripomogla k stvaritvi izdelkov vsakega posameznega otroka za materinski dan. Nastali so izjemni izdelki, ki bodo mamicam pokazali vsaj delček ljubezni, ki jo njihovi otroci čutijo do njih. Seveda pa nismo pozabili na očke, bratce in sestrice. Darila, ki so jih ustvarili naši otroci so bila namenjena vsej družini, saj velja rek: »Družina je tam, kjer se življenje začne in se ljubezen nikoli ne konča«.

Zapisala: Katja Potočnik, dipl. vzg

V mesecu marcu so tudi otroci iz prvega starostnega obdobja za materinski dan presenetili svoje družine in mame z izdelki, ki so jih izdelali z veliko truda, pozornostjo in ljubeznijo.

Skupina otrok oddelka 1-3 let je izdelovala vazice, ki so jih okrasili z lepljenjem krep papirja. Vazo so krasile čudovite cvetlice, ki so zahteve precej fine motorike in motivacije otrok. V tednu pred praznikom, so otroci poslušali  različne  pravljice o mamicah, se zbirali v jutranjih dejavnostih pri ogledu fotografij o družinah otrok, kjer je vsak otrok imel možnost prepoznati tudi svoje družinske člane  in jih predstaviti svojim prijateljem. Ogledali so si lutkovno predstavo Piščanček Pik in se seznanili z lutko ter čustvi, ki so jih le te predstavljale.

Skupina otrok oddelka 1-2 let je izdelovala vaze iz das mase, katero so s prstnimi barvami tudi poslikali. Vazo je krasilo cvetje, kjer je vsak cvet posebej izžareval prepletanje barv. Čutna pesem od Toneta Pavčka “Pesem za mamo”, je obogatila izdelek. Otroci so spoznali pravljico: Tudi kengoru ima svojo mamo (Eric Carle). Slikanice o družinah so krasile knjižni kotiček in zapete pesmi o mamah so polepšale njihovo vsakodnevno druženje v vrtcu.

Zapisala: Barbara Beber

Dostopnost