02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Anketa o zadovoljstvu staršev otrok, vključenih v vrtec pri OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova v šol. letu 2020/21 je bila namenjena staršem otrok, ki obiskujejo vrtec. Sestavljeno anketo je bilo možno izpolnjevati od 8. 6. 2021 do 16. 6. 2021 preko spletne povezave https://www.1ka.si/.

Vsem staršem se zahvaljujemo za izpolnjevanje vprašalnika, spodaj si lahko ogledate rezultate ankete.

ZAČETNI DEL:

Anketa o zadovoljstvu staršev otrok, vključenih v vrtec pri OŠ dr. A. Trstenjaka Negova v šol. letu 2020/21 je bila namenjena staršem otrok vrtca. Sestavljeno anketo je zavod aktiviral 8. 6. 2021 preko spletne povezave https://www.1ka.si/ in zaprl 15.6.2021.

Če na kratko razložimo vprašanja oz. sklope vprašanj, začnimo z zbiranjem osnovnih podatkov o izpolnjevalcu/ki ankete, in sicer so prva anketna vprašanja v uvodu spraševala po spolu anketiranca ter po starosti otroka anketiranca, ter številu vključenih otrok v vrtec. Nato je sledil sklop vprašanj o zadovoljstvu ter pomembnosti dejavnikov, ki vplivajo na vrednotenje zadovoljstva staršev z delom vrtca. Izbira je bila mogoča med 5 odgovori, ki so: popolnoma nezadovoljen/popolnoma nepomembno (1), nezadovoljen/nepomembno (2), se ne morem opredeliti (3), zadovoljen/je pomembno (4), popolnoma zadovoljen/zelo pomembno (5). Starši so/ste imeli možnost podati tudi predlog oziroma pripombo pod vsakim vprašanjem.

Največ klikov na anketo je bilo iz neposrednega klika, sledijo mu ostale internetne povezave. Na anketo je bilo tako 54 klikov. Od tega je 54 klikov na nagovor, 37 je bilo klikov na anketo, 27 staršev je delno izpolnilo anketo, prav tako je 27 staršev, ki so vstopili v reševanje ankete, anketo tudi dokončalo oz. izpolnilo do konca.

Graf 1: Raziskovalni vzorec glede na spol anketirancev

Iz grafa 1 je razvidno, da so bile bolj odzivne mame otrok in sicer v 81%, nekoliko manj odzivni so bili očetje in sicer v 19 %.

Graf 2: Raziskovalni vzorec glede na št. otrok, ki jih imajo anketiranci v vrtcu

Iz grafa 2 je razvidno, da ima 63 % staršev  v vrtcu 1 otroka, sledijo jim tisti z 2 otrokoma teh je 30%, 3 vključene otroke pa ima 7 % staršev.

Graf 3: Starostna skupina otrok v katero je anketirančev otrok vključen

Anketo so izpolnjevali starši otrok iz vseh starostnih skupin. Ugotavljamo, da je večina anketirancev tistih, ki imajo otroke v skupini otrok od 5 – 6 let teh je 30%, sledijo jim starši otrok starih od 3- 4 leta (26%), nato starši otrok starih 1 – 2 leti (19 %), starši otrok 4 – 5 let (15 %) in starši otrok starih 2 – 3 leta (11 %).

Graf 4: Zadovoljstvo staršev glede na videz in urejenost vrtca

Graf 4  prikazuje vrednotenje staršev glede na videz in urejenost vrtca. Povprečna vrednost vseh petih trditev je bila 4 – iz česar lahko sklepamo, da so starši, ki so izpolnjevali anketo, zadovoljni z videzom in urejenostjo vrtca.

Graf 5: Zadovoljstvo staršev glede spektra dejavnosti v vrtcu

Graf 5 prikazuje zadovoljstvo staršev z dejavnostmi, ki potekajo v vrtcu. Tudi tukaj so starši izrazili zadovoljstvo s potekom dejavnosti v oddelkih njihovih otrok. Najbolje ocenjena trditev je bila, da so dejavnosti v oddelkih pestre in pokrivajo različna področja.

Graf 6: Obveščenost staršev iz strani vrtca

Ažurnost obveščanja vzgojiteljic o aktualnih zadevah ste ocenili kot dobro, velika večina staršev uporablja aplikacijo E-asistent. Spletno stran vrtca so starši ocenili kot koristno za vpogled v življenje in delo v vrtcu. Želimo pa si, da bi bila spletna stran vrtca bolje obiskana, saj po vrednostih vidimo, da je nekoliko manj.

Graf 7:  Vodenje vrtca

Z vodenjem in zastopanostjo vrtca iz strani strokovnih delavk, pomočnice ravnateljice in ravnateljice so starši zadovoljni, vrtec v kraju predstavlja spoštovano institucijo.

Graf 8: Organizacija dela vrtca

Starši so izrazili mnenje, da je delo v vrtcu dobro organizirano, prav tako delovni čas. Prostor za izboljšave anketirani starši vidijo pri skrbi za otroke s posebnimi potrebami.

Graf 9:  Vrednostni vzorec glede na komunikacijo

Anketirani starši izražajo zadovoljstvo tudi glede komunikacije vodstva vrtca in strokovnih delavk.

Graf 10: Sodelovanje vrtca s starši

Anketirani starši so mnenja, da je sodelovanje vrtec – starši primerno zastavljeno in učinkovito, predlog za izboljšave vidite v upoštevanju predlogov in pobud staršev.

Graf 11: Oblike sodelovanja z vrtcem

Kot najbolj uspešno obliko sodelovanja vrtec – starši, so anketiranci izpostavili pogovorne ure in roditeljske sestanke. Najmanj vas k udeležbi pritegnejo predavanja za starše.

Graf 12:  Prehrana v vrtcu

S prehrano v vrtcu ste starši zadovoljni, prostor za izboljšave vidite v dietni prehrani.

 

Kolektiv vrtca Negova

Dostopnost