02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

V prvem starostnem obdobju smo se odločili, da bomo raziskali kaj vse se skriva v naravi  in pod našimi nogami v jesenskem letnem času.

Raziskovali smo vrtčevsko igrišče in radovedno opazovali spreminjanje narave v jesenskem letnem času. Za bolj natančno opazovanje smo uporabili tudi lupe s katerimi smo odkrivali najrazličnejše stvari.  Na naše podplate se je ujelo listje, trava, rožice, pesek,….Opazovali smo tudi nekaj dreves, ki nam dajejo senco na igrišču, ko so žarki sonca preveč močni. Tipali smo njihova debla in ustvarjali frotaže, debla dreves smo tudi poduhali ter jih poskušali objeti.

Nabrali smo veliko vejic, listja in iz njih ustvarili majhna drevesa, ki smo jih razstavili na našem garderobnem panoju, prav tako smo iz nabranih storžev, ki smo jih predhodno pobarvali z živahnimi barvami, izdelali čudovite viseče zvončke, ki krasijo tako garderobo kot naše igrišče. Iz odpadlega listja smo napravili sove, iz das-mase in divjih kostanjev smo zmodelirali polže, kaširali veliko rdeče jabolko, se naučili kar nekaj novih pesmi in še marsikaj zanimivega, kar smo razstavili na naših oglasnih deskah.

Ker smo šele dobro zakorakali v jesen, bomo še na to temo veliko zanimivega ustvarjali, spoznavali, odkrivali…

Zapisale: Vzgojiteljice prvega starostnega obdobja

Dostopnost