02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Otroci iz oddelka 4-6 let so se skupaj s prvim razredom OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova udeležili plavalnega tečaja, ki je potekal od 15. do 17. novembra 2021 v Biotermah Mala Nedelja, pod vodstvom plavalne šole Delfin.

Plavalnega tečaja se je udeležilo 13 predšolskih otrok z različnim plavalnim predznanjem. Otroci so tečaj pričeli ob igri, s prilagajanjem na vodo. Skozi tečaj so otroci imeli na voljo različne plavalne pripomočke; kot so črvi, obroči, vodne živali, tobogan…, ki so jih še dodatno spodbudili in motivirali za delo. Prvi dan je učitelj plavanja g. Dadi preizkusil kakšno je njihovo predznanje plavanja. Vsak dan so otroci vidno napredovali. Ker pa se moramo plavanja naučiti, saj nam ni položeno v zibko in gene so otroci morali v učenje vložiti kar nekaj napora. Otroci so plavali s svojimi vrstniki in uporabljali kvalitetne plavalne pripomočke, zato je bilo usvajanje pravilnih tehnik plavanja preprosteje in hitreje.

Zadnji dan je učitelj plavanja ponovno preveril plavalno znanje otrok in ga primerjal z začetnim stanjem. Skupaj smo ugotovili, da so vsi otroci napredovali in uspešno zaključili plavalni tečaj.

Zapisala: Jasmina Paldauf

FOTOGRAFIJE

 

Dostopnost