02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Končno smo dočakali najlepši mesec v letu VESELI DECEMBER. Vanj smo vstopili s posebnim čarom, ki  nam ga je podarila narava s prvim snegom. Tega smo se res razveselili in si dneve popestrili s snežnim rajanjem in igrami na snegu.  Otroci so na snegu zares uživali, izdelovali sneženega moža, se sankali, kepali in še kaj.

V igralnici pa nas je pričakalo pismo Svetega Miklavža, s katerim je otroke nagovoril, da očistijo svoje copatke in jih pripravijo za prihod dobrega moža. Otroci so to Miklavževo nalogo z veseljem in odliko opravili in se razveselili njegovih daril.

»Čisto čisto tiho, stopajo copatki, gazijo po snegu, trije majhni škrati/…/(A. Štefan), poje ena izmed ljubkih prazničnih pesmic. S pomočjo prazničnih napevov smo tudi v naš vrtec priklicali pridne škrate, ki so otrokom pomagali pričarati veselje in radost veselega decembra. Skupaj smo okrasili prostore vrtca; mali ustvarjalci so bili pri izdelavi okraskov in voščilnic zelo pridni in ustvarjalni. Vsak dan si praznično vzdušje pričaramo tudi s plesom, prepevanjem pesmi, prebiranjem pravljic z zimsko/božično vsebino. Zagotovo bo v našem vrtcu zadišalo tudi po sveže pečenih piškotih, ki jih bodo izdelali otroci  in toplem božičnem čaju. Skupaj se bomo posladkali in prihranili tudi kakšen piškot za Božička, da ne bo lačen raznašal daril daleč okrog.

 

Zapisala: Špela Petrovič

1-3 LETA

 

1-3 LETA

 

1-3 leta

 

3-4 leta

3-5 let

4-6 let

 

Dostopnost