02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

MAŠKARE
(Janez Bitenc)

Od hiše do hiše,
od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.
Zato pa nam dajte en dinarček dva,
tri krofe, tri bobe in košček mesa.

V težko pričakovanem predpustnem času so otroci spoznavali pomen pusta in navdušeno ustvarjali ter pričakovali pustni torek, ko se bodo prelevili v svoje najljubše maske.
V vrtcu so potekale različne pustne dejavnosti. Otroci so izdelovali pustno dekoracijo, pustne maske, prepevali pustne pesmice in se preprosto prepustili doživljanju pustnega časa v vsej njegovi norčavosti. V tem pred pustnem času so vrtec obiskali kurenti in nam popestrili vrtčevski dopoldan. Skupaj s kurenti so otroci rajali, se malo tudi skrivali v naročjih vzgojiteljic, saj so kurenti s svojim poskakovanjem povzročili glasen trušč. Nekateri so zbrali dovolj poguma in potipali kurentovo opravo ter se ob kurentu tudi fotografirali.


Na pustni torek so otroci od doma prišli našemljeni v čudovite pustne maske. Miške, klovni, medvedi, ovčke, dobre vile, zmaji, kraljične in drugi junaki so z veliko pustne igrivosti spoznavali, da je pustni čas, čas zabave, veselja, norčavosti in sladkanja s krofi. Odločili pa so se tudi, da bodo pregnali zimo in zlo ter priklicali dobro letino in težko pričakovano pomlad.

 

 

Zapisali: kolektiv vrtca Negova

 

Fotografije pustnega rajanja in dejavnosti ob pustu si lahko ogledate na povezavi: PUST V VRTCU

Dostopnost