02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Smo majhen vrtec na podeželju, ki je obdan z naravo. Ob dnevu, ko naš planet Zemlja praznuje svoj praznik, smo še posebej ponosni, da lahko živimo v takšnem prelepem kraju.

Vsakodnevno  lahko opazujemo ptice in poslušamo njihovo prepevanje. Okrog nas je veliko gozdov, kateri so dom veliko živalim, na travnikih pa lahko opazujemo veliko različnih travniških rož, katere pridno obiskujejo čebele in si polnijo svoje čašice s  sladkim cvetnim prahom. Odločili smo se, da ob tako pomembnem prazniku, dnevu Zemlje, posadimo različne rastline. Otroci so imeli možnost izbire med semeni različnih rož, sadikami jagod, paprike in paradižnika. Tako želimo vzpodbuditi otroke že v prvem starostnem obdobju, da živijo in rastejo z naravo.

Na  igrišču smo uredili več gredic; »CVETLIČNO GREDICO«, na katero smo posadili veliko pomladnih rožic, gredico poimenovano »NEGOVSKA ŽMAHILA«, kjer otroci vsakodnevno skozi vse letne čase spoznavajo različna zelišča. Le te uporabljamo za različne napitke in prikuhe.

Uredili smo še zelenjavni vrt, katerega smo poimenovali kar »DOMAČI OGRAD«. Po pogovoru z otroci smo se odločili, da letos nanj posadimo sadike paprike in paradižnika, ko bodo le te v naših lončkih dovolj zrasle. Opazovali bomo njihovo rast in čakali na sočne plodove, ki jih bomo lahko okušali. Uredili smo si tudi gredico z jagodami, ki bodo s svojimi sladkimi plodovi tudi letos poskrbele za sladkanje na vrtčevskem igrišču.

Na igrišču imamo še »KOTIČEK ZA SKRIVNOSTI« v katerega se otroci radi zatečejo in si zaupajo skrivnosti.

V našem vrtcu tudi zelo radi prepevamo in nastopamo, zato smo si uredili kotiček »ODER TALENTOV«, na katerega  otroci pogumno stopajo in se predstavljajo s prepevanje in plesom svojim prijateljem. S pomočjo »ČUTNE POTI« pa zelo radi raziskujemo, kaj se skriva pod našimi stopali.

Skozi celo leto bodo majhne roke s  pomočjo strokovnih delavk spoznavale, ohranjale in negovale naše kotičke, na katere smo zelo ponosni.

Biti z naravo,

jo gledati in se z njo pogovarjati

je resnična sreča.

( Lev Nikolajevič Tolstoj)

Fotografije si lahko ogledate na povezavi: POMLAD NA SONČNEM BREGU.

Zapisali: Brigita Pal, Jasmina Puhar

Dostopnost