02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Tekom šolskega leta smo se v našem vrtcu odločili, da se pridružimo natečaju oz. projektu Naj naravoslovni kotiček, ki ga je razpisala Pedagoška fakulteta v Ljubljani, pod okriljem ga. dr. Špele Klofutar. Naša naloga je bila, da si je vsaka skupina ustvarila naravoslovni kotiček v igralnici, na igrišču ali v gozdu.

Kot »nagrado« za sodelovanje smo bili deležni enkratnih naravoslovnih delavnic znotraj vsake igralnice posebej, tako da so lahko sodelovali vsi otroci in se preizkušali v raznih naravoslovnih vsebinah. 

Preizkušali smo se v vajah za čuječnost s posebnim bobnom, na katerega so otroci tudi sami zaigrali; spoznali domač, poseben »vijoličasti« plastelin, katerega so otroci gnetli, valjali, krasili z raznimi cvetovi. Na koncu smo svoje izdelke pokapljali z limoninim sokom in se je plastelin  spremenil v roza barvo. »Vau, čudovito«, so bili eni izmed komentarjev otrok.

Izdelali smo si zapestnice iz bezgovih vej in se igrali didaktično igro Spomin iz raznih cvetov.

Na koncu nas je ga. dr. Špela Klofutar nagradila s preprosto pastirsko igro, v kateri se lahko preizkusijo otroci vseh starostnih skupin.

Se že veselimo prihodnjega srečanja.

Več fotografij lahko poiščete na povezavi v foto galerijo: NAJ NARAVOSLOVNI NAHRBTNIK

Zapisala: Mihaela Plemenič

Dostopnost