02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

V vzdušju prav posebnih praznikov, ki nam jih je natrosil mesec marec, je v našem vrtcu ta mesec še posebej prepleten s pomenom družine, pomembnostjo sodelovanja ter povezovanja staršev in vrtca.
S pridihom prvih pomladnih dni smo tako obeležili družinsko srečanje.
Prav vse skupine so na svoj način s prav posebno noto, ki oriše pomen družine, povabile starše, da skupaj preživimo prijetno popoldne v sproščenem in igrivem vzdušju. S tem namenom so otroci izdelali vabila in darilca ter se naučili nekaj novih pesmic in deklamacij, ki so jih ponosno predstavili staršem. Skupini prvega starostnega obdobja sta se povezali in staršem pripravili igriv ter navihan popoldan na igrišču. Seveda ni manjkalo igre, dobre volje in sladkih piškotov. Skupina otrok starih od 3 do 4 leta se je odločila staršem prikazati vsakdanjo rutino in potek dejavnosti v vrtcu, seveda ni manjkalo gibalnih iger, pesmic, deklamacij in šaljivk. Otroci so ponosno pokazali vse kar že znajo in zmorejo. Skupini 3—5 in 5—6 let starih otrok pa sta se povezali in povabili starše na »Gozdni pohod«. Po pomladno obarvani gozdni poti je sledila pot skozi gozd proti lovskemu domu Negova. Ob razigranem klepetu, prijetnem soncu in ambientu gozda je sledil počitek s prigrizkom iz nahrbtnika. Ob spremstvu zahajajočega sonca je sledila vrnitev nazaj proti šoli, kjer so otroci staršem poklonili še manjšo pozornost, ki so jim jo pripravili, ter se polni lepih vtisov poslovili in si zadali, da se večkrat takole srečamo. Strokovne delavke vrtca smo hvaležne, da se starši v velikem številu udeležujejo naših srečanj in s tem doprinesejo k pozitivnim ter iskrenim medsebojnim odnosom.

Kot zaključek pa še misel neznanega avtorja, ki pravi, da je družina kot pisan travnik. Vsaka roža na njem je enkratna in diši čisto drugače, lepota travnika pa je v tem, da vsi cvetovi rastejo skupaj.

Pošiljamo vam sončen pomladni pozdrav iz Negove…

  Otroci in strokovne delavke vrtca Negova

~več fotografij iz srečanj s starši pa si lahko ogledate na spodnji povezavi~   
• družina

Dostopnost