02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

V našem vrtcu strmimo h književni vzgoji vseh otrok. Preko zgodbic, pravljic, poezije, rim, jim želimo približati slednjo in pri otrocih spodbujati pozitiven odnos do knjige. Zato smo se tudi v tem šolskem letu vključili v projekt Dnevnik pravljic, ki ga izvaja Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona. V sklopu le-tega je z našim vrtcem sodelovala knjižničarka Martina Marušič.Martina nas je vedno znova razveseljevala z zanimivimi ter hkrati poučnimi zgodbami. Otroci so z veseljem pričakovali njen obisk v vrtcu, med tem pa so pridno polnili svoj dnevnik pravljic. Ob zaključku omenjenega projekta, pa je v petek, 19.5.2023, knjižničarka v naš vrtec s seboj pripeljala prav posebno gostjo. Pridružila se nam je Mavrična čarovnica,  ki nam je na zelo doživet in nazoren način povedala zgodbo ZMEČKANO SRCE, avtorice Vesne Ine Črnko. Zgodba govori o sprejemanju drugačnosti in o tem, kakšna je moč besed, ki jih izgovarjamo.
Ob zaključku sta Mavrična čarovnica in knjižničarka Martina vsem sodelujočim otrokom podelili priznanja za sodelovanje v projektu ter slikanici v trajno last vrtca. Vzgojiteljice pa smo prejele čudovita, ročno izdelana knjižna kazala.
Skupaj smo preživeli pravljičen dopoldan in tudi kaj novega spoznali. Iskreno se zahvaljujemo Knjižnici Gornja Radgona in knjižničarki Martini Marušič, ter avtorici Vesni Ini Črnko, ki sta s svojim obiskom resnično obogatili petkov dopoldan.

~fotografije najdete na spodnji povezavi~
Mavrična čarovnica

Zapisala:
vzg. Katja Potočnik

 

Dostopnost