02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Otroci, stari 4-6 let, iz Vrtca pri OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova so se udeležili Regijske revije otroških plesnih skupin pod imenom »Otroške plesne vizije 2023« v Murski Soboti. Otroci obiskujejo obogatitveno dejavnost Plesna ustvarjalnica, pod vodstvom mentoric Mihaele Plemenič in Brigite Pal.   

Sam naslov obogatitvene dejavnosti »Plesna ustvarjalnica« pove, da se daje velik poudarek na ustvarjalnem izražanju s telesom, še posebej lastnemu izražanju otrok. Vsebino plesa ustvarimo tako, da vnašamo ideje otrok, njihove gibalne in plesne motive, izraze, elemente. Pri tem jih tudi spodbujamo k uporabi mimike telesa ter improvizacije.

Na regijskem srečanju smo se predstavili z izraznim plesom Nočna mora, kjer je deklica sanjala lepe in seveda izredno grde, strašljive stvari, katere so otroci doživljali pozitivno ter jih izredno ustvarjalno prikazali.

Otroci so nestrpno pričakovali dan, ko se bodo peljali z avtobusom in stopili na velik oder.  Z veseljem so pokazali, kaj so tekom šolskega leta počeli, v kaj so se za trenutek spremenili, kakšen lik so ustvarili. Z vstopom na oder se je videl njihov žar, zagon do nastopa, veselje do plesa, neustrašnost do nekaj novega, še posebej do velikega odra.

Obe mentorici lahko zagotovo trdiva, da sva ponosno stali na strani odra in jih samo opazovali, kako samostojno obvladajo celotni ples in oder, čeprav na tako velikem še nikoli niso stali. Otroci so bili čudoviti »majhni« plesalci, ki so se znašli sredi čudnih, nevsakdanjih sanj, a jih ni nič zmotilo. Vsak izmed njih je bil poseben, del celote, del skupne prečudovite plesne zgodbe.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem staršem za podporo, za pomoč pri oblačilih ter za pomoč na regijski reviji v Murski Soboti. Hkrati bi se zahvalili ga. Simoni Pirc Katalinič iz Območne izpostave Gornja Radgona (JSKD – Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti) za vso spodbudo in organizacijo s prevozom v Mursko Soboto.

 Zapisala: Mihaela Plemenič, dipl. vzg. otrok

 

Dostopnost