02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023, ki je trajal od 16. 9. 2023 do 22. 9. 2023 smo v našem vrtcu izvedli različne dejavnosti. Slednje so se navezovala na vodilo »VARČNE POTI«.
V okviru tedna mobilnosti smo z otroki načrtovali različne aktivnosti in se povezovali na nivoju vrtca. Predšolska skupina je tekom tedna mobilnosti preživela nekaj časa tudi v družbi prvošolcev, kar je bilo prav posebno doživetje. S pomočjo vsebin preko različnih medijev in razlage vzgojiteljic so otroci ugotavljali kateri načini prevoza pripomorejo k varčnejšemu načinu potovanja in kako na ta način doprinesemo k ohranjanju narave in seveda tudi čistejšemu zraku.

Pestra vsebina tega tedna se je pričela v ponedeljek, ki je bil v znamenju prometno pravljičnega dopoldneva. Otroci so poslušali pravljice na dano tematiko, listali po slikanicah, kartonkah in se seznanjali s pesmicami in deklamacijami na temo prometa. V torek smo se zbrali v telovadnici in preživeli športno dopoldne v družbi otrok vseh skupin. Sreda je bila namenjena ustvarjalnosti. Otroci so slikali, risali prevozna sredstva, ustvarjali prometne znake in vozila iz odpadnega materiala, uživali ob igri na improvizirani cesti, tako v igralnici kot tudi na prostem, kjer so se vozili s skiroji, poganjalčki ipd. V četrtek smo si pripravili prometni kino s kokicami in v petek zaključili teden mobilnosti z obiskom gospoda policista iz policijske postaje Gornja Radgona. Policist  je otrokom razkazal policijski avtomobil,  opremo v njem ter na skupnem sprehodu po okolici vrtca  predstavil pomembna cestno prometna pravila, s pomočjo katerih smo varni udeleženci v prometu.

Z zavedanjem, da ima narava svoje zakonitosti in da moramo skrbno premisliti, ko posegamo vanjo, smo sklenili, da bomo skozi aktivnosti, ki jih bomo načrtovali skozi vso leto strmeli k aktivnemu, zdravemu življenjskemu slogu ter  spoštljivemu odnosu do narave in odkrivali bolj varčne načine potovanja.

~povezava do fotogalerije ~   teden mobilnosti

Dostopnost