02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

MARSOVSKA  (M. Voglar)

NAŠA RAKETA, KMALU BO IZŠTETA.
TRI, DVA ENA, ŽE JE IZSTRELJENA. IJUUUU.

MIKI MAU, MIKI MAU, MIKI, MIKI, MIKI, MAU, MAU, MAU.
TO JE MARSOVSKI POZDRAV.

PILI, PULI, PALA, PILI, PULI, PALA. TO POMENI HVALA,
KO BI RADI SPET DOMOV, REČEMO HULAHOV.

HULA HULA HULA HOV, HULA HOV.
HULA HULA HULA HOV, HULA HOV.

Zanimanje otrok in poseganje po enciklopediji, raznih slikanicah ter revijah kjer so bili planeti, vremenski pojavi, kometi, vulkani…je bilo zelo močno izraženo. Odločili smo se, da vse to malo raziščemo, torej »vesolje« in skupaj odkrijemo še kakšno zanimivost.
Najprej smo viharili možgane o tem,  kaj že vemo in kaj smo kje slišali o vesolju itd …  Nato smo si pogledali kratko predstavitev o naši Zemlji, tukaj je prišlo v ospredje »menjava noč/dan«. Porajalo se je še več vprašanj, tako smo potem še podrobneje raziskali slednje in izdelali »maketo« ter na ta način spoznali – zakaj je nekje noč, ko je pri nas dan ipd …Obiskali smo tudi knjižnico, kjer nam je knjižničarka Zvezdana predstavila zanimivo slikanico na to tematiko. Svetovalna delavka je opazila, da so bili ob njenem obisku otroci navdušeni nad našim raziskovanjem vesolja in nam je v ta namen posredovala animirani film z naslovom »Obisk iz vesolja«, ki je otroke zelo navdušil. Tudi slikanica »Raketek kometek in Sončeva darila« avtorice Aleksandre Kocmut je otroke povsem prevzela. Govori namreč o kometu, ki je potoval po vesolju. Kometek je tako na svojem potovanju spoznaval planete, vsakemu pa je prinesel darilo Sonca. Otroci so svoj najljubši planet, ki ga je obiskal »Raketek kometek« tudi naslikali ter izdelali še rakete iz tulcev in barvnega papirja.
Otroci so v teh igrivih dejavnostih pokazali izjemno motiviranost in vedoželjnost ter nas vse popeljali v skrivnostni svet vesolja.                      

Zapisali: Valerija Tratnik in Slavica Marinič

Dostopnost