02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Naš vrtec kraljuje v osrčju Negove, ki s svojo okolico ponuja prenekatera bogastva. Raziskovalni duh nas je spet popeljal na daljši pohod skozi gozd do Negovskega jezera in Žigrtovega mogočnega hrasta, ki se nahaja v njegovi neposredni bližini.
Zjutraj smo se primerno obuti in opremljeni z nahrbtniki odpravili na raziskovalni pohod. Pot nas je vodila skozi mešani gozd prepleten z bukvami, bori, gabri, hrasti….. preko travnikov do Negovskega jezera, kjer so nas s svojo prisotnostjo počastili labodi.  Pot smo nadaljevali do našega  končnega cilja, to je bil Žigrtov mogočni hrast zavidljive starosti.

Občudovali smo mogočno krošnjo, veje in seveda debelo deblo. Prijeli smo se za roke in hrast obkrožili ter mu zapeli. Kmalu za tem nas je s svojo prisotnostjo razveselil ravnatelj, ki nam je povedal veliko zanimivega, tudi to, da je hrast star že 260 let. V zavetju mogočne hrastove sence smo imeli malico, se lovili, tekali, igrali. Ob tem pa se je porajala misel, kaj vse je že videl, slišal in doživel ta naš orjaški hrast.

Zapisala: Valerija Tratnik

 

Dostopnost