02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Končno je napočil dan, težko pričakovanega izleta predšolske skupine v živalski vrt »SIKALUZOO«, ki se nahaja v Boračevi.
Oprtali smo si nahrbtnike z malico in pohiteli na avtobus, ki nas je že čakal, da nas odpelje v omenjeni živalski vrt. Polni pričakovanj smo prispeli v »Sikaluzoo«, kjer nas je pričakal g. Tomi Mitev in nas seznanil z osnovnimi informacijami in tudi o tem kakšne živali vse lahko vidimo v njihovem živalskem vrtu. Najprej smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika, nato pa pričeli z raziskovanjem vsega kar nam je ponujal živalski vrt. Otroci so radovedno pogledovali k živalim, ki so vidno pokazale, da si želijo naše pozornosti. Kupili smo tudi hrano za živali in jih nagradili s priboljški, ki so jih bile najbolj vesele koze, opice, lemurji in seveda tudi vse ostale živali, ki so s svojo pojavnostjo požele naše občudovanje.

Preživeli smo čudoviti dan poln smeha, iskric v očeh in dobre volje. Z lepimi vtisi smo se vrnili v vrtec, kjer nas je že čakalo kosilo in nato zaslužen počitek.

Zapisali strokovni delavki:  Valerija Tratnik in Slavica Marinič

Dostopnost