02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

V vrtcu pri OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova smo zaključek šolskega leta povzeli s sedaj že tradicionalno zaključno prireditvijo – z dnevom majhnih korakov. Tema zaključne prireditve je bila ”Gozdi junaki”. Otroci vrtca so namreč prav to – pravi gozdni junaki. Gozd v rutini našega vrtca predstavlja prav posebno mesto. Ugotovili smo, da skoraj čisto vse kar počnemo v naših igralnicah, lahko počnemo tudi v gozdu. Zato čim več krat poskušamo svoje igralnice zamenjati za našo gozdno igralnico.
Z vsebinami zaključne prireditve in posameznimi točkami so tako otroci vseh starostnih skupin na pester in zanimiv način nagovorili obiskovalce o pomenu gozda. Z deklamacijami, pesmicami, plesom, dramsko igro in videoposnetki z intervjuji otrok so nas opomnili, kako pomemben in nepogrešljiv del našega življenja so gozdovi, ki nas obdajajo. Opomnili so nas tudi o problematiki pretiranega poseganja v gozd, onesnaževanja in na sploh o trenutni okoljski problematiki. Pa ne samo to – preko programa, ki so ga predstavili, so nam ponudili tudi možnosti za rešitve. Konkretne ideje  o tem, kaj lahko posamezniki počnemo in naredimo, da doprinesemo k obstoju okolja, ki nas obdaja.  

Ob koncu prireditve se je otrokom na odru pridružila tudi gozdna vila. S kratko deklamacijo je povzela sporočilo zaključne prireditve, nagovorila otroke in se jim zahvalila. Izpostavila je, kako lepo je, da tako dobro skrbijo za gozd, ga cenijo in čuvajo. V znak hvaležnosti je vsakemu izmed njih podarila medaljo z napisom GOZDNI JUNAK ter drevo Leske, ki ga bodo lahko posadili na igrišču vrtca, in jih bo s svojimi slastnimi plodovi osrečeval še mnoga leta.

S tem se je kulturni program zaključil, na igrišču pred šolo pa smo nadaljevali še z družabnim delom, kjer so se otroci in ostali obiskovalci lahko odžejali, posladkali ter se priključili zanimivim aktivnostim (poslikava obraza, joga,..). 

Dan majhnih korakov se je tako počasi približal koncu, sporočila, ki so nam jih predali otroci, pa ostajajo z nami…

»…a lahko tudi ti

v svojem življenju

najdeš mesto

za kak majhen korak?

Za sebe, za mene, za vse kar živi.

Za planet,

ki včasih tako zelo krhek se zdi.

Ker veste,

ko veliko ljudi

majhen korak naredi,

potem se nekaj velikega zgodi.«

Zapisala: Petra Slavinec

Dostopnost