02 560 50 90 vrtec@os-negova.si

Prav posebna prireditev, ki je preplet občutkov ponosa, srčnosti, poguma in pričakovanja je 17. 6. 2024 dobila svoj pečat. Naši Mini maturanti so dodali nov košček k mozaiku svojega življenja.


Otroci so ob začetku prireditve vse prisotne lepo pozdravili in jih popeljali skozi program, ki je bil sestavljen iz plesov, pesmic in deklamacij, slednje so sami napovedovali.S himno vrtca »Majhni koraki« so pričeli program in ga nadaljevali s pozdravnimi pesmimi, kjer so z igrivo noto pokazali, da jim tudi angleški in nemški jezik nista čisto tuja. S kitarsko spremljavo učitelja Erika  so predstavili pesem »Abeceda« nato pa so s plesom odpotovali okrog sveta. Z deklamacijo »Zemlja praznuje« so povedali, da jim je mar tudi za okolje in prihodnost slednje. Sledil je venček ljudskih pesmi, ki je orisal tradicijo in ljudsko izročilo. Z navihano in  igrivo noto so otroci zaplesali ples »Račke« in se ob tem zelo zabavali. Pomembnost prijateljskih vezi je orisala naslednja točka »Most prijateljstva«, kjer so otroci skozi svojo interpretacijo ponazorili pomembnost prijateljskih vezi. Ob kitarski spremljavi učitelja Erika so otroci zaključili program s pesmijo »Iz vrtca v šolo« in »Mi smo MINI MATURANTI«. Bučni aplavz je dodal svojo »čustveno obarvano noto«. Ob koncu je sledila podelitev mapic s priznanji, ki so si jih tekom zadnjega vrtčevskega leta prislužili.

Otroci so se z drobno pozornostjo zahvalili vzgojiteljicam za njihov trud, zanos in doprinos k temu, da je bilo njihovo življenje v vrtcu srčno, navdihujoče, pomirjajoče, nagajivo in polno takšnih in drugačnih dogodivščin. Zahvalili so se za vžig iskric radovednosti, ki jih bodo vodile skozi življenje v upanju, da jim slednjega nihče nikoli ne zatre. Zahvalili so se tudi ravnatelju za trenutke, ki jih je preživel z njimi, svetovalni delavki za vso podporo in prijaznost, knjižničarki za igrive pravljične trenutke, učitelju Eriku za glasbeni doprinos in učitelju Boštjanu za vse tehnične rešitve. Seveda pa zahvala tudi čistilki Darinki in učiteljici Mateji, ki je strmela k povezovanju šole in vrtca ter tako spoznavala otroke, ki jih bo v septembru popeljala skozi vrata učilnice 1. razreda.

Obe vzgojiteljici, ki sva z njimi delili to vrtčevsko leto, sva jih opazovali s ponosom in jim zaželeli, da pogumno prestopijo prag 1. razreda ter uspešno in suvereno nastopajo na  odru svojega življenja.

Zapisali: Valerija Tratnik in Slavica Marinič

 

 

 

 

 

 

Dostopnost